Sunday 1 July 2012

Schuermans is watching us! Dissectie van een Rock Werchter polsbandje.


donderdag 28 juni 2012 - Eerste dag van een nieuwe veelbelovende Rock Werchter 4-daagse. En een free ticket van een goeie maat. Wat wil een mens nog meer om de zomer te starten?  Blink182, Elbow, The Cure, Skrillex en Justice waren meer dan de moeite waard, ... maar er was nog iets wat die avond -vooral de geek in- mij intrigeerde: het Werchter-armbandje dat we bij het binnenkomen om de arm gekneld kregen.

Tot mijn lichte ontgoocheling werden we niet gefouilleerd aan de ingang. Een vriendelijk lachende beveiligingsagent stuurde ons meteen door naar de dame die de tickets inscande. Tot zover ons imago van ruige gasten. De 40 nadert, en dat blijkt zo stilaan zijn gevolgen te hebben.

Na de ticketscan kregen we het klassieke stoffen polsbandje rond de arm gekneld. Meteen daarna werd het bandje voor een scanner gehouden totdat een lampje oplichtte. Die scanner was voor mij iets nieuws en was mij vorige edities niet opgevallen. Waarom moet een stoffen bandje gescand worden? 
Desondanks de fantastische optredens, de toffe sfeer en de nodige drankjes uit Joe Piler's Saloon bleef die vraag hangen.

De volgende dag riep een dissectie van het bandje zich op.